Друге дослідження бренду роботодавця Randstad Employer Brand Research, Україна – 2020

У глобальному дослідженні Randstad Employer Brand Research в цьому році взяли участь понад 185 000 респондентів з 33 країн, які оцінили понад 6000 компаній. Всі країни дослідження становлять 75% відсотків світової економіки, так що сукупні дані також характеризють глобальні тренди на світовому ринку праці.

Українське дослідження в 2020 році об'єднало 7861 українців, за характеристиками статі, віку, рівня освіти і географічної представленості. В опитуванні взяли участь як працевлаштовані, так і українці, які зараз знаходяться в процесі пошуку роботи, представники різних галузей і посад у віці від 18 до 65 років.

Окрім оцінки привабливості компаній-роботодавців, респонденти відповідали на питання про вибір нового місця роботи. Також були проаналізовані тренди, характерні для представників різних поколінь. У нашій країні респонденти оцінили 150 найбільших роботодавців з основного списку: 75 українських і 75 міжнародних компаній.

Респондентам було запропоновано оцінити компанії за наступними ключовими критеріями: фінансова платоспроможність, застосування найпередовіших технологій, хороша репутація, гарантії зайнятості, кар'єрне зростання, соціальна відповідальність, цікава робота, приємна робоча атмосфера, баланс між роботою та особистим життям, приваблива заробітна плата і соціальний пакет.

Ірина Прудникова, СЕО компанії ANCOR Ukraine: «Ми щиро вітаємо компанії-переможці! Дана нагорода - результат їх копіткої і системної роботи

У прямому ефірі на Randstad Employer Brand Research, LIVE були оголошені найбільш привабливі компанії-роботодавці, на думку українців!

За умовами премії, головну статуетку дизайнера Марселя Вандерса від Randstad отримали два найпривабливіших роботодавця - національна і міжнародна компанії. Цього року переможцями премії були визнані компанії Група Нафтогаз і Samsung, відповідно.

В ході дослідження привабливості роботодавців були визначені найбільш привабливі роботодавці в галузях українського ринку!

Переможцями в галузях стали компанії:
- Нібулон - Сільське господарство
- Укравто - Автомобільна промисловість
- Syngenta - Хімічна і агрохімічна промисловість
- Cersanit - Будівельні матеріали
- Coca-Cola - Товари народного споживання
- Райффайзен Банк Аваль - Фінансові послуги
- GlobalLogic - Інформаційні технології
- Антонов - Машинобудування
- Метінвест - Металообробка та гірничодобувна промисловість
- Bayer - Фармацевтика
- Adidas - роздрібна торгівля