Вперше в Україні відбудеться міжнародне дослідження привабливості роботодавця Randstad Employer Brand Research 2019

Про суть дослідження і урочисту церемонію нагородження переможців на прес-брифінгу розповіли віце-президент з операційного управління кадрового холдингу АНКОР Олексій Міронов, CEO компанії ANCOR Ukraine Ірина Пруднікова, а також керівник проекту від компанії Kantar TNS Мадаліна Бойку (Madalina Boicu). Модератором заходу виступив територіальний директор АНКОРа Юрій Перч.

Ініціатором проекту Randstad Employer Brand Research є міжнародний холдинг Randstad, в Україні презентацію дослідження та церемонію нагородження організовує холдинг АНКОР. З 2016 року міжнародним партнером з проведення дослідження стала компанія Kantar TNS. Технологія і єдиний підхід до проведення опитування в усіх країнах дозволяють виявити корпоративні, галузеві особливості, та особливості різних країн. Восени 2018 і взимку 2019 року в проекті візьмуть участь понад 30 країн, серед яких США, Бразилія, Китай, Австралія, Індія, ОАЕ, Малайзія, Іспанія, Італія, Німеччина, Франція, Польща, Швейцарія, а також вперше приєднається Україна.

Олексій Міронов: «Вся сутність дослідження Randstad полягає в допомозі компаніям в їх боротьбі за таланти. З кожним роком репутація роботодавця стає все більш важливою, співробітникам необхідно бачити сенс і мету своєї роботи, вірити в роботодавця, рости професійно, залучатися таким чином, щоб будувати довгострокові плани на майбутнє.»

В рамках дослідження компанія Kantar TNS сформує вибірку, що за соціально-демографічними ознаками відображає працездатне населення України. Респонденти відповідатимуть на питання щодо працевлаштування, заповнюючи онлайн-анкету, яка складається з трьох частин. Перша визначає портрет респондента: він дає відповіді на питання про стать, вік, зайнятість, регіон проживання. Друга дозволяє зрозуміти тренди ринку праці з точки зору переваг претендентів: в цю частину щорічно входить питання про те, які фактори є для них важливими при виборі місця роботи, а також три додаткові питання, які змінюються з року в рік. Третя частина спрямована на формування рейтингу привабливих роботодавців.

Мадаліна Бойку: "В онлайн-анкетуванні ми запропонуємо респондентам вибрати компанії, які їм відомі, а потім відповісти, чи хочуть вони там працювати. Ми пропонуємо респондентам оцінити привабливість кожної з обраних компаній по 10 ключових факторів».

Учасницями дослідження в Україні стануть близько 200 компаній, що представляють різні галузі ринку. Компанії не подаватимуть заявок на участь, дослідження є безкоштовним для всіх учасників і повністю оплачується організаторами - АНКОРом і Randstad.

На підставі результатів дослідження весною 2019 року переможцям буде присуджено Премію. У кожній країні відповіді не менше 7000 респондентів - представників працюючого і непрацюючого населення - визначать переможця Randstad Award серед найбільших за чисельністю персоналу роботодавців: компанія, яка набирає найбільшу кількість балів, вважається найпривабливішою для працевлаштування.

Ірина Пруднікова: «Дане дослідження - абсолютно прозоре, компанії-учасниці жодним чином не можуть вплинути на результати, оскільки не залучаються до нього на жодному з етапів. Переможці запрошуються лише на церемонію нагородження. Відсутнє журі, а фіналісти визначаються за результатами опитування респондентів і під наглядом міжнародних експертів».

Для довідки:

Randstad
C 2012 року холдинг АНКОР є ексклюзивним стратегічним партнером Randstad Holding. Компанія Randstad заснована в 1960 році в Голландії. Портфель продуктів варіюється від підбору і надання персоналу різних категорій на постійну роботу і тимчасові проекти до комплексних HR рішень. На даний момент компанія представлена